+31 6 52 85 35 28 maandag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur

Bijscholingen

Vanuit mijn expertise ben ik in te huren voor het ontwikkelen van cursusmateriaal, readers e.d. en voor het geven van workouts, workshops, lezingen, en bijscholingen. In deze hoedanigheid kom ik naar jouw sportcentrum en geef ik unieke op jouw bedrijf toegespitste IN COMPANY “TEACH THE TEACHERS” TRAININGEN.

De zeven cruciale vragen

 1. Ben jij sportschooleigenaar, eigenaar van een preventiecentrum, gezondheidscentrum of groepsfitnesscoördinator of manager fitness?
 2. Is verbetering en handhaving van kwaliteit van je groepslessen, small-groupfitnesslessen, fitnessbegeleiding voor jou een belangrijk criterium bij het managen van je bedrijf?
 3. Denk jij ook dat de professionaliteit van jouw werknemers direct afstralen op het imago van jouw sportcentrum?
 4. Wil jij je kwalitatief onderscheiden van de goedkopere sportcentra, die hun product hebben gestript van alle extra’s?
 5. Voel jij ook dat klanten steeds kritischer, intelligenter en steeds belezener worden op het gebied van gezondheid, sport en voeding?
 6. Vind jij het als professional in de fitnessbranche ook zo moeilijk om het koren van het kaf en de feiten van de fabels te onderscheiden?


En de belangrijkste vraag:

7. Zou jij ook willen dat al je lesgevers op 1 lijn zaten en niet allemaal een ander verhaal aan je klanten vertellen, je klanten in verwarring achterlatend?

Jij weet als geen ander, wat er nodig is in jouw sportcentrum. Je mag mij vertellen wat je zou willen verbeteren aan de kennis, vaardigheden en attitude van je werknemers. En ik bied je een interne opleiding, cursus, workshop, lezing volledig afgestemd op jouw wensen als ondernemer.


Waarom zou je hierin investeren?

 1. Je kunt een een interne opleiding aanbieden, die iedereen die nieuw is en iedereen die oud-medewerker is kan volgen, zodat jullie binnen het bedrijf in ieder geval met de neus dezelfde kant opstaan
 2. Je weet zeker dat je lessen volgens hetzelfde format gegeven worden en je kunt je lesformats aan passen en updaten.
 3. Je hoeft geen dure externe opleidingen te betalen voor individuele werknemers. In plaats daarvan bied je je werknemers interne scholing op niveau binnen het budget wat je hiervoor al gereserveerd hebt
 4. Je garandeert zelf de inhoud en kwaliteit van de opleiding/workshop
 5. Je kunt al je (groeps-)fitnessinstructeurs het overheidserkende diploma van FITVAK fitnesstrainer A en B laten halen d.m.v. een interne scholing. Deze opleidingen geef ik voor Opleidingen 2000. Hierdoor verbetert je uitstraling naar buiten.
 6. Je onderscheidt je in kwaliteit van de aanbieders in andere segmenten van de branche. Je kwaliteit zijn jouw lesgevers, die zich blijven ontwikkelen. Jouw lesgevers zijn jouw product. Hoe beter jouw product, hoe beter je naar je klanten toe kunt vertellen en uitleggen, waarom jouw maandbedrag hoger is dan bij eerder genoemde bedrijven. Je lesgevers zijn immers up to date en kunnen vragen van consumenten adequaat beantwoorden.

Mogelijke onderwerpen

Kennis

 • Anatomie van het menselijk lichaam gelinkt aan het doen van effectieve en veilige oefeningen. Hierbij kunnen biomechanica, het bewegingsapparaat aan de orde komen. Je kunt denken aan anatomie en biomechanica die je lesgevers helpen de juiste keuzes te maken t.a.v. oefenstof, zodat zij zichzelf ook kunnen verantwoorden t.a.v. collegae en klanten. Alle onderwerpen die meer actueel zijn in jouw centrum kunnen worden aangedragen door jou of door je werknemers.
 • Fysiologie van het menselijk lichaam gelinkt aan inspanning, bewegen en sport. Hierbij komen termen als inspanningsfysiologie, trainingsmethoden trainingsvormen aan bod. Deze basistermen worden gelinkt aan de huidige, meest gebruikte trainingsvormen zoals Insanity, bootcamp, funXion etc.
 • Pathologie van het menselijk lichaam gelinkt aan veel voorkomende klachten en aandoeningen, die je tegen kunt komen als lesgever of fitnessinstructeur. Een paramedische benadering van deze klachten en aandoeningen binnen het kader van instructeur. Dit vakgebied beslaat alles wat je mag doen als instructeur en bakent af wat je NIET kan en mag doen als instructeur. Hierbij gaat het om puur kennis t.a.v. aandoeningen, oefentherapie, en andere manieren om om te gaan met aandoeningen van het bewegingsapparaat.
 • Motivational coaching en coachingstechnieken . Veel trainers en instructeurs kennen het verschil niet tussen coaching en training, terwijl dit een heel andere insteek en heel andere vaardigheden verlangt van jouw als begeleider, dan bij het geven van een training.

Vaardigheden

 • Lesgeefvaardigheden. Hoe geef je mensen in je les iets mee? Hoe kun je daadwerkelijk aandacht geven aan mensen, zodat zij zich gezien voelen? Hoe corrigeer je mensen op een manier dat ze ook iets met deze correctie kunnen en dat het beklijft?
 • De wetenschappelijke onderbouwing:  Wat is waar en wat niet ? Kritische beschouwing van wetenschappelijke artikelen. Het opzoeken van artikelen, het waarderen van artikelen, het inschatten van de kwaliteit van de artikelen (bedoeld om de zin en onzin van low carb-diet of andere dieetprincipes of hypes te kunnen onderbouwen of te ontkrachten). 
 • Eigen vaardigheid t.a.v. uitvoering van oefeningen, effectiviteit van oefeningen en veiligheid van oefeningen

Professionele attitude

 • Lichaamstaal, non-verbale communicatie, basishouding, manier van lopen, gezichtsexpressie
 • Manier van spreken, articuleren, oogcontact, glimlachen, wachten op reactie, ruimte geven, luisteren
 • Gedragsregels, ethiek
 • Rol van instructeur binnen jouw centrum

Workshops en lezingen

Naast opleidingen en cursussen geef ik regelmatig workshops. Deze workshops kunnen variëren in duur afhankelijk van de wensen en behoeften en eventueel budget van de opdrachtgever.

Ik sta als expert op het gebied van beweging en gezondheid voor de professionalisering van de fitness- en gezondheidsbranche. IK vind het belangrijk dat professionals in de branche geen onzin, leugens of fabeltjes vertellen. Mijn workshops en lezingen zijn onderbouwd met wetenschappelijke informatie, up to date en gebaseerd op de laatste trends. Directe en duidelijke informatie, die direct toepasbaar is voor de toehoorders.

Mogelijke onderwerpen:

 1. Stretching; zin of onzin
 2. Evidence for foamrollen?
 3. Feiten of fabels over voeding
 4. Afvallen na de menopauze
 5. Basaalmetobolisme te laag? Kan dat eigenlijk wel?
 6. Elk onderwerp wat jij aandraagt