+31 6 52 85 35 28 maandag t/m vrijdag 09:00-17:00 uur

Medische Basis Kennis (MBK)

Accreditatie

Deze opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register voor Opleidingen in de integrale en complementaire gezondheidszorg (SNRO). Na deze opleiding ontvangt u het door de SNRO geaccrediteerde diploma ‘HBO Medische Basiskennis’ dat is vereist om uw consulten vergoed te krijgen.


Doelgroep

De opleiding Medische basiskennis CPION (hbo-niveau) is bedoeld voor therapeuten en andere gezondheidsprofessionals die willen voldoen aan de opleidingsrichtlijnen van PLATO. De Medische basiskennis opleiding is geheel volgens de eisen van PLATO ontwikkeld. Na afronding van deze studie kun je je inschrijven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van het SNRO.


Docent

De meeste opleidingen hebben een arts als docent. Ik, als gezondheids- en bewegingswetenschapper mag deze opleiding als enige niet-arts in Nederland geven. Ik ben een docent hbo sinds 1992. En heb een docentenopleiding gevolgd aan de VU naast vele jaren docentervaring op diverse hogescholen zoals hbo-verpleegkunde, Academie voor verloskunde, Academie voor lichamelijke opvoeding en hogeschool voor Fysiotherapie. Lesgeven is een vak apart, wat vraagt om didactisch inzicht en ervaring.


Doel en inhoud

Na afloop van deze opleiding heb je een fundamentele medische kennis ontwikkeld. Je verdiept je in de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens. Daarnaast worden therapeutische en gespreksvaardigheden, informatievaardigheden, kennis van Nederlandse wetgeving en gezondheidsrecht aangeboden.

De opleiding wordt grotendeels aangeboden via e-Learning, deels is de informatie ook je eigen te maken via hardcopy boeken. De opleiding bestaat uit 15 lesdagen, waarin alle vakken integraal worden aangeboden. Voor Anatomie, fysiologie en pathologie zijn alle ochtenden in de cursus gereserveerd. In de middag komen wetenschap, gezondheidszorg en gespreksvaardigheden aan bod. Deze vakken worden actief in verband gebracht met de dagelijkse praktijk. 

Je hebt toegang tot een leeromgeving waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt voor de opleiding.  Ook kun je online je docent en medecursisten communiceren.


Inschrijving

De opleiding bestaat uit 15 lesdagen en wordt onder de vlag van opleidingen 2000 gegeven. Zij verzorgen dan ook de organisatie, logistiek, planning en betaling van de opleiding. www.opleidingen2000.nl

Op dit moment maken wij een lijst van geïnteresseerden aan voor de opleiding welke zal starten in maart 2017.

Deze opleiding zal starten in Nieuwegein en bij voldoende aanmeldingen vanuit het zuiden van het land ook in Breda of Tilburg.

Wanneer je je opgeeft voor de lijst van geïnteresseerden word je op de hoogte gehouden van alle nieuwe informatie die beschikbaar komt, zoals officiële startdatum en lesdata, even als de leslocatie.